avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... diagnostice INAPT de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

diagnostice INAPT de munca

Va rog sa ma ajutati cu lista diagnosticelor utilizata de medic cand elibereaza adev INAPT de munca, document necesar la angajare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:20, 3 Aprilie 2019
Buna ziua!
Diagnosticul de INAPT, cum spuneti dvs. ( care, de fapt, inseamna ca medicul specialist de medicina muncii la care v-a trimis viitorul angajator pentru verificarea aptitudinii in munca in domeniul respectiv a constatat ca nu sunteti apt pentru a desfasura activitatea in acel domeniu) Unele domenii de activitate nu pot fi ocupate de persoane cu anumite probleme de sanatate pentru ce le pot agrava sau chiar pune in pericol viata.
Spre exemplu- persoanele ce sufera de epilepsie... cum ar fi sa fie singure, noaptea, intr-un post de paza si sa aiba o criza...
Controlul medical( Partea de Sanatate din Securitate si Sanatate in Munca- SSM) este efectuat de medicul de medicina muncii cu care angajatorul are incheiat contract de prestari servicii, este obligatorie si se efectueaza in baza H.G. Nr. 355 din 11 aprilie 2007
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

In anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare sunt mentionate fise conform carora se efectueaza examinarea medicala la angajare si periodic pentru lucratori in functie de locul de munca/ postul de lucru/ meseria/ activitatea desfasurata.
Fiecare fisa are mentionate analize care se efectuieaza, dar si contraindicatii care stabilesc inaptitudinea in munca pentru lucratorul examinat medical de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma angajatoare are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Medicul specialist de medicina muncii completeaza fisa de aptitudine a lucratorului avand in vedere si riscurile profesionale existente la locul de munca pentru care se solicita de angajarea/ examinarea medicala periodica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fp de conducere si starea de sanatate nety2014 nety2014 Un fp de conducere depistat cu epilepsie mai poate fi mentinut in functie? (vezi toată discuția)
Sufar de astm bronsic. pot fi declarat inapt in fisa de evaluare de la medicina muncii in cazul unui consult pentru angajare? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua. Azi am o programare pentru examenul de medicina muncii la un job foarte bine platit. Este un job de birou, conditii normale de munca. Nu am de gand ... (vezi toată discuția)
Probleme angajare cu depresie..actiune in instanta Efremia Efremia Bună ziua! Am fost diagnosticata în noiembrie cu tulburare depresiva forma medie. Am lucrat 1 an jumătate ca operator calculator, dar s-a desființat postul ... (vezi toată discuția)