avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme angajare cu depresie..actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme angajare cu depresie..actiune in instanta

Bună ziua! Am fost diagnosticata în noiembrie cu tulburare depresiva forma medie. Am lucrat 1 an jumătate ca operator calculator, dar s-a desființat postul și încerc sa ma angajez din nou. De doua ori am fost la medicina muncii și cei de acolo mi-au dat inapt pt meseria de casier și operator la mașină de etichetare. Pensie nu pot primi cu diagnosticul meu. Psihiatrul mi-a spus să-i dau în judecata pe cei de la medicina muncii. Care sunt pașii pe care trebuie să-i fac? Unde sa ma adresez? Cu cine sa vorbesc despre situația mea?
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:18, 19 August 2020
Medicul specialist de medicina muncii efectueaza examinarea medicala a lucratorului in functie de locul de munca pentru care potentialul angajator face cerere de examinare medicala in vederea angajarii. Pe adresa de solicitare angajare, potentialul angajator bifeaza riscurile profesionale existente la respectivul loc de munca. Medicul efectueaza examinarea medicala in functie de prevederile din fisele anexa la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor. In fiecare fisa sunt nominalizate contraindicatii (privind afectiuni medicale) pentru locul de munca respectiv.
Puteti contesta fisa de aptitudine emisa de medicul specialist de medicina muncii.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Medicul are obligatia respectarii acestor contraindicatii. Daca medicul a respectat fisa si a mentionat "inapt" pentru locul de munca ..., cheltuiti bani degeaba pe actiuni in instanta.
Solutia este sa cautati un loc de munca pentru care in fisa respectiva a locului de munca sa nu fie nominalizate contraindicatii privind boala de care suferiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru niste elevi ... alexandrubt13 alexandrubt13 buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru niste elevi este normal ca intr o scoala sa fie angajat cu norma intreaga pe un post de personal auxiliar ... (vezi toată discuția)
Diagnostice inapt de munca MarinaMarin1 MarinaMarin1 Va rog sa ma ajutati cu lista diagnosticelor utilizata de medic cand elibereaza adev INAPT de munca, document necesar la angajare. Multumesc. (vezi toată discuția)