avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota succesorala si sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota succesorala si sulta

in urma decesului tatalui, apartamentul a fost dezbatut la succesiune. Mama detine 63%, fiul 18,75% si fiica 18,75%. Fiica nu locuieste acolo de ani buni si noi dorim sa-i oferim despagubire pentru cota succesorala aferenta. Ea nu doreste banii ci vrea sa vina sa locuiasca acolo impreuna cu sotul ei, desi mama i-a pus la dispozitie o casa aproape de oras unde locuieste. Daca ea are certificatul de mostenitor care atesta cota sa de 18.75%, cum o putem opri sa vina sa locuiasca aici si sa-i platim cota aferenta? Exista vreo procedura in instanta de a suspenda dreptul ei de locatiune, daca s-ar numi asa? Exista vreo procedura sa-i punem in vedere plata cotei succesorale?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:05, 3 Aprilie 2019
Mama are drept de abitatie viagera, asa ca daca nu vrea mama sa stea, nu sta.
Va trebui sa va judecati, sa cereti- mama sau dvs sa vi se atribuie casa si sa ii dati sulta.
Sora ameninta ca doreste sa se foloseasca de certificatul de mostenitor ca sa i se permita accesul in casa. Poate cu adevarat sa vina cu forta pana la stabilirea instantei sau se poate suspenda acest drept al ei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate veni si intra daca mama nu o lasa.. Certificatul nu ii foloseste ca sa intre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,dacă s-a dezbatut moștenirea de pe tatăl defunct ... irenelacra irenelacra Bună ziua,dacă s-a dezbatut moștenirea de pe tatăl defunct un apartament,între mama și cele 2 fiice,mama a cedat prin contract de vânzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune kero kero Sotul supravietuitor este amenintat de fratii sotiei defuncte sa vanda garsoniera si sa le dea 1/2 din garsoniera proprietate comuna cu defuncta sotie. In ... (vezi toată discuția)