avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiere Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiere Intreprindere Individuala

Buna ziua. Am un I.I. din 2014 cu 13 obiecte de activitate pe certificatul constatator. In 2016 s-a dat o lege care limiteaza obiectul activitatilor pt II-uri si PF-uri la 10; lege de care am aflat acum pe 31 martie 2019. Am mers la Registrul Comertului si mi-au radiat firma din 18 martie 2019. Asta fara sa ma anunte pe nici o cale. Eu functionez , bat in casa, am facturi si contracte in derulare. Raspunsul lor a fost ca trebuia sa stiu si solutia este sa fac alta firma. Este legal si corect cum au procedat? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Cessyka, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:31, 3 Aprilie 2019
Din pacate chiar au dreptate. Ati avut la dispozitie doi ani in care puteati din proprie initiativa sa va coformati.
Ceea ca va sfatuiesc acum si de asta chiar ar trebui sa tineti seama: In principal, in maxim 30 de zile de cand apare pe acea decize de la registru comertului ca vi s-a radiat I.I. trebuie sa depuneti declaratia unica de inchidere a I.I. vechi la finante doar prin internet folosind contul personal de pe spatiul privat virtual. Deci puteti sa mai functionati dar nu lungiti rezolvarea problemei pana in ultimele zile ale perioadei .
Tot acum si destul de repede ca sa va incadrati in perioada de care va scriam mai sus, mergeti si depuneti actele pentru a va infiinta iar o I.I.noua, de aceasta asta incadrandu-va in conditiile cerute. Deci foarte repede infiintati I.I., trasferati (daca activitatea o impune sa folositi asa ceva) casa de marcat cu jurnal electronic de pe firma veche pe cea noua cu ajutorul firmei care se ocupa cu vanzarea caselor de marcat, vindeti stocul de marfa de pe firma veche pe cea noua, trasferati contractele pe cea noua si dupa toate astea, depuneti si declaratia unica cu estimatul pentru 2019 pe ea noua (sa ie depusa ca data dupa depunerea declaratiei unice pentru inchiderea celei vechi) si continuati in mod corect activitatea pe cea noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu unei intrepr individuale radiate yoyo_lia yoyo_lia O intrepr individ radiata din oficiu cf 182 dupa 18 martie se reiinfiinteaza tot sub forma intrep indiv. cu aceeasi structura ca inainte de radiere. Dupa ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala radiată din oficiu Stanciu diana Stanciu diana Buna seara am aflat ca întreprinderea individuala a carei titulara sunt a fost radiată din oficiu ce se poate face in acest caz pt a o recupera? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu marfa daca onrc a radiat pfa-ul? Magbd Magbd Buna ziua, Daca am PFA-ul radiat fin oficiu, ce se intampla cu marfa pana cand infiintez alt PFA? Si dupa aceea? (vezi toată discuția)