avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evidenta cheltuirii banilor .
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evidenta cheltuirii banilor .

Buna ziua,
As dori sa stiu ce rubrici trebuie sa contina registrul de evidenta a banilor proveniti din inchirierea terasei blocului pentru o antena GSM.
Pentru reparatii urgente (spargerea unei conducte in beci) sau de mica anvergura (inlocuirea unui corp de iluminat pe scara) pot apela la o persoana particulara care sa semneze in registru cu mentionarea numelui, serie CI,CNP,etc.? Nu vine nici o firma sau persoana autorizata pentru lucrari sub o anumita valoare, iar urgenta reparatiei este iminenta si meseriasul poate locuieste in acelasi bloc.
-Pot plati femeia de serviciu din acesti bani pe baza de semnatura?

Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
bosanceanugheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: bosanceanugheorghe , utilizator 09:28, 5 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu dati informatii cat de cat ca sa intelegem situatia dvs.?
Sunteti organizati in asociatie de proprietari?
Ce functie detineti de afirmati: - Pot plati femeia de serviciu din acesti bani pe baza de semnatura?
Ce putem noi sa va raspundem ?
Daca ati citi un pic Legea, ati constata ca din sumele provenite din inchirieri nu se pot plati salariatii sau muncitorii ocazionali, nu se repartizeaza proprietarilor.
Haideti, faceti un efert si cititi prev. legale.
Adam Grecu, utilizator
Aveti dreptate , imi cer scuze.
Suntem proprietarii uni bloc care face parte dintr-o asociatie de proprietari cu mai mule blocuri si am dori sa ne separam,Suntem in faza de documentare si cautam sa aflam cat mai multe lucruri. Pe terasa blocului nostru este montata o antena de telefonie mobila si am vrea ca banii sa fie virati in contul nostru odata cu infiintarea unei asociatii noi ,si de aici intrebarile pe care le-am pus in prima postare.
Am citit legea 196/2018 si am inteles ca nu se platesc bani fara factura,chitanta sau bon fiscal.Totusi va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza in situatiile particulare pe care le-am mentionat si cum se tine evidenta veniturilor si a cheltuielilor.
Corect , trebuia sa intreb daca vom putea plati femeia de serviciu

Va multumesc foarte mult
bosanceanugheorghe, utilizator
Pentru sumele respective va trebui sa constituiti un fond de chirii, care va avea o evidenta simpla de intrari iesiri sau transfer catre fond de reparatii / imbunatatiri / modernizari, lucru destul de simplu daca utilizati un soft pentru asociatii de proprietari. Va trebui sa intocmiti declaratia 101 si sa platiti impozit pentru banii neutilizati.
Femeia de serviciu nu o puteti plati din acei bani.
Va multumim pentru precizari. Mai avem inca multe de invatat.Probabil se vor lamuri toate cand vom infiinta noua asciatie. Va dorim o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile asociatiei de propietari Decebal22 Decebal22 Buna ziua, Sunt membru într-o asociație de proprietari. Asociația de proprietari are contract de închiriere cu o firma de telefonie pentru o antena GSM. ... (vezi toată discuția)
Impozit asociație proprietari adivasiu adivasiu la asociatia de proprietari avem inchiriate spatii cu destinatie comuna, pe bloc, unde au fost montate cateva antene GSM. asociatia plateste impozit de 16% pe ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu mioara j mioara j buna ziua, Am o problema legata de un contract de inchiriere dintre proprietarii unei scari a unui bloc si o societate comerciala care difuzeaza servicii de ... (vezi toată discuția)