avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Care este termenul legal de aducere la conformitate a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Care este termenul legal de aducere la conformitate a unui produs trimis in service ?

Buna ziua,
Am cumparat de la un magazin un produs, dupa 2 saptamani s-a stricat, l-am dus inapoi la magazin si mi-au spus ca trebuie trimis in service !
Conform legii 443/2009 aducerea la conformitate trebuie facuta intr-un termen de maxim 15zile din momentul in care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului neconformitatea produsului.
Au trecut acele 15zile mentionate in lege, a 17-a zi am fost la magazin sa revendic banii sau un alt produs, deoarece nu s-au incadrat in acel termen legal de 15zile, mi-au invocat articolul 181 din CPC, care zice ca prima si ultima zi din cele 15 nu se iau in considerare, ca de fapt ar fi 17 zile..
Intrebarea mea este urmatoarea:
Exista vreo legatura intre legea 443/2009 si art.181 din CPC ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Relu2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Relu2019 , utilizator 20:56, 2 Mai 2019
NU ESTE NIMENI AVIZAT PE ACEST FORUM CARE SA-MI POATA DA UN RASPUNS ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie nerespectata de vanzator mfstv mfstv buna tuturor! In luna decembrie 2008 am cumparat o camera video de la Altex - Targoviste. La o luna in ianuarie 2009 mi s-a stricat. Am dus-o la ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de produse expuse in showroom drept produse noi dpacks dpacks Buna ziua, am achizitionat dintr-un magazin online o scula electrica . Am primit un produs care a fost expus in showroom si prezenta julituri o eticheta de ... (vezi toată discuția)
Timp legal pt repararea unui produs in garantie . Alexandrusava93 Alexandrusava93 Buna ziua Am un produs in garantie ce l.am trimis la reparat , la service-ul cu care lucreaza magazinul de unde am cumparat produsul. Dupa 17 zile in ... (vezi toată discuția)