avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut greșeala de a trece casa și pe numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut greșeala de a trece casa și pe numele fostului soț, iar acum au început să-mi vină somații de la bănci și amenințări cu executarea silită. Sunt într-o situație disperată, pot pierde casa? Vă rog să mă ajutați cu un sfat

Bună seara! Sunt divorțată de 2 ani și am 2 copii minori în întreținere. În timpul căsniciei, am făcut greșeala de a trece casa și pe numele fostului soț. Acum au început să-mi vină plicuri de pe la bănci, cu somații de plată și cu amenințări cu executarea silită, deoarece fostul soț a făcut împrumuturi și nu le mai plătește. Sunt într-o situație disperată! Pot pierde casa? Vă rog să mă ajutați cu un sfat, dacă se poate face ceva. Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:48, 4 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dați mai multe detalii. Ce cotă aveți fiecare din casă`?

Dacă se va ajunge la executare silită imobiliara, se va face un partal, apoi se va scoate la licitație doar cota parte a soțului.

Aveți prioritate sa cumpărați dvs partea lui ca să puteți păstra casa.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sfătuiesc să nu rămâneți in pasivitate și formulati cât mai urgent acțiune pentru partajarea imobilului. Daca reusiti sa dovediți că fostul soț nu a avut nicio contribuție la achiziționarea acelui imobil aveti toate sansele sa vi se atribuie integral dvs. Acționati cât mai urgent ca sa nu va vedeti cu apartamentul executat silit sau mai rau, soțul sa vanda cota lui parte unor persoane" de bine" care să vină sa stea in casa cu dvs si sa va determine sa plecati singura de acolo.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum si demarati acțiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pe scurt, mama casnica de 12 ani iar tata in tot acest ... burlan023 burlan023 Buna ziua! Pe scurt, mama casnica de 12ani iar tata in tot acest timp a facut cateva imprumuturi bancare faca ca nimeni sa stie si nici sa stim ce a facut cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa divort micutam micutam in timpul casatoriei cu sotul meu am facut niste credite de nevoi personale la mai multe banci in valoare totala de vreo 40000 ron,doua credite pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Pierdere apartament mioaranoni mioaranoni Sunt proprietarul unui apartament, impreuna cu fosta sotie. Deoarece mi-am pierdut locul de munca si aveam 4 credite la 4 banci, am intarziat 6 luni cu ratele ... (vezi toată discuția)