avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris

Buna ziua
Am primit un avertisment scris,numai în format electronic fara sa semnez de primire și implicit fara a fi tipărit sau semnat de angajator.
Este valabil,legal?
Cel mai recent răspuns: Adrian a , utilizator 08:11, 4 Aprilie 2019
Decizia de sanctionare se predă personal salariatului, cu semnătură de primire, or, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta, conform art.252 alin.3 C.mun.

"Câtă vreme angajatul a pus la dispoziţie angajatorului o adresă electronică în vederea comunicării actelor ce emană de la acesta şi sunt obligatorii a fi aduse la cunoştinţa salariatului, comunicarea deciziei de concediere (de sanctionare) în această modalitate este valabilă."

Angajatorii pot prevedea modalitati de comunicare prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau prin Regulamentul intern. Acest lucru face necesar ca fiecare salariat sa comunice, sub semnatura, adresa de e-mail valida unde declara ca poate primi deciziile emise de angajator sau o alta modalitate de comunicare acceptata de ambele parti.
[ link extern ]
Mulțumesc
Dar tot nu sunt lămurit,adresa de mail pe care am primit notificarea este adresa de mail de la munca care nu este nominală cu numele meu
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare sanctiune cu avertisment cyan cyan 1. Se poate considera nula o decizie de sanctionare cu avertisment conform art. 248 alin. 1 lit a) daca nu sunt mentionate cele prevazute la art. 252 alin. ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract individual de munca cris1957 cris1957 Pot actiona in instanta angajatorul pentru ca mi-a transmis pe mail decizia de incetare a contractului de munca incepand cu o data la care ma aflam in concediu ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris - valabilitate si mod de contestare AliceS AliceS Buna ziua, Daca imi poate raspunde cineva la o intrebare legata de avertismentul scris ca si abatere disciplinara: daca acest avertisment scris se da ... (vezi toată discuția)