avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executarea silita vs vanzare a unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executarea silita vs vanzare a unui imobil

un imobil are la baza o sentinta civila de partaj un mostenitor are proprietatea dar si obligatia fata de alti 2 mostenitori de a plati sulta .unul dintre mostenitori face actiune catre ex judecatoresc ptr plata sultei, se ajunge la al treilea termen , nu vine nimeni la licitatie,intre timp mostenitorul proprietar gaseste cumparator care vrea sa achizitioneze imobilul in litigiu, ia un avans printr un antecontract de vanz cump autentificat la notar si inscris in cartea funciara,cu termen de plata ce depaseste ultimul termen de executare. intrebarea este:se poate vinde casa la licitatie chiar daca se noteaza un antecontract de vanzare cumparare incartea funciara a imobilului respectiv?
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
mihai_ambient, utilizator

Alte discuții în legătură

Sulta rairadu rairadu pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)
Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Imprumut vanzator si cumparare imobil in acelasi timp curiosu curiosu Vreau sa cumpar un imobil care are inscrisa in cartea funciara o sulta. Vreau sa fac credit cu ipoteca pe imobil. Cumva trebuie sa \"imprumut\" proprietarul cu ... (vezi toată discuția)