Am cumpărat la licitație un apartament cu utilități debranșate și datorii mari la asociație. Administratorul insistă să le plătesc eu și continuă să le afișeze, cum se soluționează asemenea cazuri?
Buna ziua,
am intrat in posesia unui apartament prin licitatie, acesta fiind obiectul unei executari silite. Avea debransate utilitatile - curentul si gazele datorita neplatii facturilor. Am incheiat un nou contract cu furnizorii de utilitati, ulterior fiind repuse in functiune fara a invoca plata datoriilor fostului proprietar. Mai trebuie solutionata situatia datoriei restante catre asociatia de proprietari. Mi se solicita plata acestora de catre administrator afirmand ca trebuia sa-mi asum riscul achizitionarii unui apartament prin licitatie publica si continua afisarea la avizier a datoriilor fostului proprietar . Mentionez ca eu am inceput sa platesc la asociatia de proprietari din momentul intrarii in posesie a apartamentului (proces verbal de predare/primire scris de mana/semnat cu fostul proprietar). Procesul verbal cu fostul proprietar respectiv intrarea in posesia apartamentului a survenit dupa 2 luni de la obtinerea actului de adjudecare. Va rog sa-mi spuneti cum se solutioneaza aceasta probema referitoare la datoriile restante la asociatie ale executatului silit? Multumesc.
Nu aveti nici o obligatie sa achitați datoriile fostului proprietar,asociatia se poate indrepta impotriva acestuia pt recuperarea debitelor.Solicitati adm sa va indice dispozițiile legale pe care isi întemeiază pretentiile .
ynocentta
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti nicio obligatie fata de asociatia de proprietari pentru achitare debit acumulat de catre debitor executat
Daca asociatia de proprietari avea interesul sa recupereze debitul avea dreptul legal ca prevazut ca in termenul stabilit sa formuleze actiune in instanta si sa instituie privilegiu imobiliar
Daca asociatia de proprietari prin reprezentant legal nu a inteles sa isi consemneze interesul pentru recuperare debit,este raspunzatoare exclusiva