avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr de la bunica un apartament în 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr de la bunica un apartament în 5 rate anuale. Cum trebuie să facem actul astfel încât să figurez ca proprietar înainte de achita toată suma?

Bunica mea,unic proprietar a unui apartament,doreste sa mi-l vanda cu act vanzare-cumparare. Eu ma angajez sa ii dau banii in cinci rate anuale timp de 5 ani. Intrebarea mea este cum trebuie sa fac actul de vanzare-cumparare la notar astfel incat sa figurez ca si proprietar inainte de a termina de achitat suma. Ce trebuie stipulat in actul de vazare-cumparare in acest caz. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Almitza , utilizator 08:00, 13 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa figurati ca proprietar pana nu achitați integral prețul.
Asta e si ideea vânzării.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de vânzare cumparare cu plata in rate. Bunica Dvs va avea ipoteca legală pana la achitarea întregului preț. Plătiți prin banca si pătrați dovezile de plata. Dupa ultima rata unica va da o declarație de încasare a prețului si se va ridica ipoteca legală. Dar Dvs veți fi proprietar.
Si daca bunica mea moare pana achit apartamentul ce se poate intampla?
Ea in prezent este unicul proprietar deoarece cei 3 copii pe care ii are ai cedat partea lor din succesiune in favoarea ei, ei actualmente neavand nici un drept. Daca pana la cumpararea integrala a apartamentului bubica mea moarte, apartamentul se va impartu celor 3 sau va ramane al meu pana la fi alizarea platii? Multumesc.

AntoanelaC a scris:

Contract de vânzare cumparare cu plata in rate. Bunica Dvs va avea ipoteca legală pana la achitarea întregului preț. Plătiți prin banca si pătrați dovezile de plata. Dupa ultima rata unica va da o declarație de încasare a prețului si se va ridica ipoteca legală. Dar Dvs veți fi proprietar.

Rămâne al Dvs din moment ce aveți contract de vânzare. Ratele neachitate se vor achita către moștenitorii bunicii Dvs funcție de cotele fiecăruia.

Almitza a scris:

Si daca bunica mea moare pana achit apartamentul ce se poate intampla?
Ea in prezent este unicul proprietar deoarece cei 3 copii pe care ii are ai cedat partea lor din succesiune in favoarea ei, ei actualmente neavand nici un drept. Daca pana la cumpararea integrala a apartamentului bubica mea moarte, apartamentul se va impartu celor 3 sau va ramane al meu pana la fi alizarea platii? Multumesc.

AntoanelaC a scris:

multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara se poate face un contract vânzare cumpărare direct ... Bbnn Bbnn Buna seara se poate face un contract vânzare cumpărare direct propietar cu credit ipotecar adică sa ii plătesc lui suma lunar si fără sa dau nici un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil cu plata in rate sergyu_kalin sergyu_kalin Buna ziua! Incerc sa expun problema-pe scurt,in legatura cu un incheierea unui contract de vanzare-cumparare cu plata in rate a unui imobil: suntem persoane ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)