As dori sa stiu daca ma pot opune in instanta, ca reclamant, impotriva introducerii pe rol de catre parat a altei spete decat cea pentru care eu am deschis actiune. Mai concret, in calitate de uzufructuar, am deschis un dosar impotriva proprietarului pentru ca acesta mi-a intrerupt, in mod abuziv, furnizarea utilitatilor la imobilul prevazut in contractul de uzufruct. Intrebarea este daca ma pot opune in instanta impotriva intentiei proprietarului de a introduce pe rol, in dosarul deschis de mine, abuzul meu la dreptul de uzufruct de care beneficiez (abuz care nu exista). Nu am nimic impotriva acestui demers al proprietarului, dar doresc ca acesta sa fie obligat sa deschida un dosar separat pentru speta lui. Dosarul meu pentru recapatarea dreptului la utilitati va fi rezolvat, astfel, intr-un termen mult mai scurt decat un dosar in care instanta va analiza ambele spete. Mentionez ca in articolele de Cod Civil, care reglementeaza uzufructul, acordarea dreptului la utilitati nu este conditionat de nici un alt articol de lege. Pur si simplu trebuie acordat. Daca proprietarul are alte plangeri, in ceea ce priveste contractul de uzufruct, atunci poate deschide cate dosare doreste el, dar nu are nici un drept de a intrerupe utilitatile.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma opun in instanta impotriva acestei actiuni, introduse in afara spetei inaintata de mine.
Daca va formula o cerere reconventionala si daca mai este in termenul prevazut de codul de procedura probabil neconvenționala se va judeca impreuna cu dosarul principal.Este greu sa ghicim ce are de gând în ce stadiu se afla cauza dvs etc.
Uzufruct viager
ghindaf
detin un apartament ce are o clauza -un uz fruct viager, care are doar drept de sedere nu si de intretinere. in contract nu este mentionata nicio clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
tipadana
Prezint pe scurt speta: doi soti UA si UB ii vand doamnei BB(persoana cu domiciliul in alta tara) un apartament, aceasta fiind nudul proprietar, cu drept de ... (vezi toată discuția)