avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua! Bunicii mei au decedat în 1983,bunicul și 2009,bunica. Sint 4 copii: 2 din prima căsătorie a bunicului și 2 dintr-a două. În titlul de proprietate eliberat potrivit L18/1991 figurează ca MD bunica urmată de cei 4 copii. Ce cote revin fiecăruia având în vedere că mama primilor doi a decedat în 1943?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:41, 6 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din bunurile proprii ale BUNICULUI:
- copiii (cei 4) impart in parti egale 3/4,
- Bunica 1/4
Din bunurile comune realizate de cei doi:
- copiii (cei 4) impart in parti egal 3/8
- bunica 5/8.
Dupa decesul bunicii
doar copiii comuni impart in cote egale cotele bunicii adica 1/4 si 5/8.
Daca nu au copii comuni atunci :
dupa bunicul, bunuri proprii copiii lui iau 3/4 si impart in parti egale
bunuri comune
- bunica 5/8 si cei 2 copiii ai bunicului impart 3/8
La decesul bunicii copiii ei iau binurile ei in parti egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mostenire familia a decedează b și c sunt copii ... bogdanok bogdanok Clarificare mostenire Familia A decedează B și C sunt copii Fiecare (B,C) are câte 2 copii B și C decedează Se deschide dosar moștenire, se fac ... (vezi toată discuția)
Cote la mostenire Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna ziua. As avea o nelamurire. De curand a murit bunicul meu. Cu un an in urma a murit si mama bunicului meu. Din cauza problemelor financiare bunicul nu a ... (vezi toată discuția)
Moștenire - fără copii, un singur frate în viață, diverși nepoți Ssarmiss Ssarmiss Cristos a înviat! Cine are cunoștințe și un minut liber, îmi poate spune cine și ce moștenește după decesul unui bătrân care (cred că) nu a lăsat ... (vezi toată discuția)