avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Propietari apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Propietari apartament

Buna ziua.
Am si eu o intrebare, daca imi puteti raspunde. Intr un apartament poti fi doi proprietari? In cazul in care unul are dreptul la apartament prin succesiune, mostenitor direct (copilul propietarului inca in viata ) iar al doilea propietar avand doar contract de intretinere. ( care practic intra dupa decesul acestuia) asociatia de intretinere a blocului ridicand intrebarea si spunand ca ar putea fi dati in judecata si in urma instantei sa castige dreptul doar unul din ei.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:16, 6 Aprilie 2019
Buna ziua,
Pai proprietar este cel ce l-a cumparat.
Este vorba de cel care este cumparator printr-un contract de intretinere.
dreptul de proprietate s-a transmis la semnare.
Doar transmiterea proprietatii este suspendata.
mostenitorul nu are niciun drept.
Dupa decesul autorului poate incerca sa solicite prin instanta o reziliere a contractului dar sansele sunt aproape 0.
Pana atunci el este un tert.
Prin contractul de intretinere i s a transmis doar 1/2 dreptul la apartament nu total. Mostenitorul are 1/2 din partea mamei care este decedata.
Buna ziua,
Are 1/2 dupa dezbaterea succesiunii.
Pana la acel moment are vocatie sa aiba 1/2 dar bunul nu este in proprietatea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie? CostinIancu CostinIancu Buna seara, Am urmatoarea situatie: tatal meu a murit acum multi ani si detinea, impreuna cu mama, un apartament. Eu mai am un frate. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Cedare parte din mostenire aurash29 aurash29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Matusa mamei mele, doreste sa imi cedeze partea ei dintr-o mostenire, poate sa imi ... (vezi toată discuția)
probleme privind succesiunea borgotech borgotech va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o mare problema. Tatal meu a mostenit de curand o garsoniera. Trebuie sa mentionez ca tatal meu mai are 2 frati ... (vezi toată discuția)