avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din Canada

Buna ziua,
Am niste intrebari cu privire la pensia de intretinere pentru copil.
Sunt in divort cu sotul. Divortul se face in Romania, dar sotul locuieste in Canada. Copilul este nascut in Romania si locuieste cu mine in Romania. Nu cadem de acord cu suma pentru pensia alimentara ce trebuie sa o plateasca el pentru copil.
Exista posibilitatea sa il dau eu in judecata in Canada pentru stabilirea corecta a pensiei alimentare? Avem in tara avocati care sa ma indrume cu aceste formalitati pe care trebuie sa le initiez in Canada?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 20:52, 7 Februarie 2020
Instanta competenta este cea care judeca divortul, nu cea din Canada. Faceti dovada rezidentei in Canada a sotului sau indicati chiar locul acestuia de munca si instanta - prin intermediul ministerului justitiei - va face demersurile necesare aflarii veniturilor tatalui. Nu aveti avocat ?
Am avocat. Am facut cerere catre Ministerul Justitiei pentru efectuarea comisiei rogatorii. Am primit raspuns cum ca intre Romania si Canada nu exista niciun cadru juridic bilateral in privinta efectuarii comisiilor rogatorii internationale. Statul canadian ne-a comunicat pe cale diplomatica faptul ca ei nu pot da curs unei astfel de solicitari si m-a indrumat sa imi angajez un avocat cu drept de libera practica in provincia respectiva, in vederea prezentarii in mod direct a cererii de obtinere de probe de catre instanta de judecata competenta canadiana.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce ar trebui sa ne preocupe in primul rand nu ar fi indestularea sau neindestularea mamei, ci indestularea COPILULUI! Iar acel copil, asa drept sau nedrept cum e in viata, "beneficiaza" de un standard de mizerie sau de unul ridicat, nu in functie de cum pedepsim parintele rezident, ci in functie de ce-i pot oferi ambii lui parinti. Cam asa ar fi normal.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere minor, venituri din spania laur2013 laur2013 Bună ziua, În ce condiții se poate mari pensia de intretinere, dacă fosta soție mai are un copil dintr.o altă relație? Cine poate solicita ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala an madrid JENNYD JENNYD am un divort an romania si avocatul meu a cerut sa fac o ancheta sociala la domiciliul meu din madrid asi dori sa stiu unde trebuie sa merg ,aici an madrid si ... (vezi toată discuția)
Divort in romania - pe baza de comun acord -cat dureaza? Ciobocris Ciobocris Buna ziua, Locuiesc in Canada dar ma voi întoarce in Romania cu un copil de 4 ani. Înțeleg ca si Romania are posibilitatea divorțului pe baza de ... (vezi toată discuția)