avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

salarii compensatorii

Conform ART. 3 din legea 138/1999,
la trecerea in rezerva sau direct in retragere, cu drept la pensie, cadrele militare, pentru activitatea depusa, in functie de vechimea efectiva ca militar beneficiaza de un ajutor impozabil stabilit in raport cu solda lunara bruta avuta in luna schimbarii pozitiei de activitate
.
Va rog sa-mi spuneti daca s-a respectat legea, avand in vedere ca salariile compensatorii(ajutor impozabil), de care trebuia sa beneficiez, nu au fost acordate la momentul trecerii in rezerva, asa cum se prevede in actul normativ, ci lunar, cate un procent foarte mic din suma totala care mi se cuvine, X-(rezultand ca, daca se continua in acelasi ritm procentual, probabil ca in decurs de aprox. 30 de luni sa mi se achite intreaga suma.#-o
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:44, 23 Noiembrie 2009
Daca exista vreo instrucitiune sau ordin al autoritatii competente in acest sens atunci modalitatea de acordare este legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 330/2009 yulyan33 yulyan33 Buna ziua. Am urmatoarea problema: pana in luna februarie am lucrat in MApN, ca si cadru militar. am trecut in tezerva dupa mai mute piedici puse de MApN, ... (vezi toată discuția)
Oprire ajutor somaj in caz de salrii comensatorii in transe ? rozi88 rozi88 Buna ziua , Unei colege i se desface contractul de munca din motive care nu tin de angajat si conform CCM la nivel de unitate va primii salarii ... (vezi toată discuția)
Factura regularizare gaz pentru beneficiar ajutor de incalzire, este normal? soso77 soso77 buna ziua! am o factura de regularizare care a beneficiat de ajutor de incalzire. pe factura este \\"ajutor de incalzire realizat cu suma de -60 lei\\" mai ... (vezi toată discuția)