avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua,
Sint barbat,Indeplinesc conditia de a avea minim 35 de ani de contributie la Pensii,dar nu am decit 63 de ani impliniti.
As dori sa stiu daca valoarea pensiei DUPA 65 de ani va fi diminuata iesind ACUM in pensie anticipata (si netinind cont de modificarea punctului de pensie in viitor)
Va muntumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 16:26, 7 Aprilie 2019
Buna ziua.
Pensia se diminueaza doar daca iesiti ACUM la pensie.
La implinirea celor 65 de ani,se adauga penalizarea si coeficientiipentru perioade asimilate:stagiul militar,studiisuperioare,etc.
Pe Min Muncii sau La pensie.ro este un calculator de pensie.Trebuie sa bagati salariile avute in fiecare luna si va calculeaza pensia,.
Eu am bagat pana la 65 de ani(ma pensionez anticipat la 60,anul acesta) si mi-a scazut pensia cu 130 de lei,daca as ramane pana la acesti 65 de ani.
La pensionare anticipata,pierd 110 lei,dar in cinci ani,daca mai traiesc,se va indexa pensia cu mult mai mult decat pierd la 65.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mihaialbert mihaialbert Sotul meu are varsta de 63 de ani si vechime in munca de 39 de ani. Se poate pensiona?Cei 5 ani de facultate se adauga la vechime? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ispa ispa Buna seara si Hristos a Inviat, e vorba de sotul meu, si avem cateva intrebari la care am aprecia raspunsurile dvs. Gen: M Data nasterii: 06.12.1952 ... (vezi toată discuția)
Care este procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale? olga2011 olga2011 datorita muncii in grupa 1 de munca timp de 8 ani mi se reduce varsta de pensionare cu 1an si jumatate ,as dori sa stiu care este penalizarea daca m-as ... (vezi toată discuția)