avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut consumatie ( bani ) - ajuns in faza de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut consumatie ( bani ) - ajuns in faza de executare silita

Buna ziua,

Am imprumutat de la o cunostinta o suma de bani, la notar prin contract imprumut. Nu am restituit la data scadenta, acum aceasta a notat in cartea funciara datoria pe un teren ce il am in proprietate. Banii vreau sa ii returnez dar am nevoie de timp.
Contractul a fost incheiat fara garantii sau ipoteca.
Cat dureaza efectiv pana poate scoate terenul la licitatie sau daca poate, tinand cont ca nu am garantat cu nimic.
Precizez ca procedura de executare a silita a inceput de aprox o luna de zile.

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
DDvv, utilizator
Cel mai recent răspuns: DDvv , utilizator 15:01, 8 Aprilie 2019
Nu conteaza ca nu ati garantat cu nimic. Creditorul are dreptul sa inceapa executarea imobiliara pentru recuperarea creantei.

Company Advising a scris:

Nu conteaza ca nu ati garantat cu nimic. Creditorul are dreptul sa inceapa executarea imobiliara pentru recuperarea creantei.

Ok am inteles. Si cat poate sa dureze procedura?
Multumesc
Nu contează ca ati garantat sau nu,daca aveti bunuri ce pot sa fie urmărite,o sa fie executate aceste bunuri ,probabil terenul.Mergeti si discutați cu executorii probabil în 2-3 luni se finalizează.Daca suma imprumute este mare sau pt a nu pierde terenul mergeți la un av pt a va sfătui cum sa trageti de timp,aceasta tergiversarea constând bănuți buni contestație la executare ,suspendare executare,taxe,cautiuni etc.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Multumesc,

Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)