avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reținere card de sănătate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reținere card de sănătate

Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: baiatul meu a fost vineri la un control dermatologic la o policlinica privata. A facut programare cu bilet de trimitere de la medicul de familie si a mai platit 20 de lei in plus fara a i se da bon fiscal. Dupa 2 minute a iesit din cabinetul medicului dermatolog si s-a dus la receptie sa-si ia cardul de sanatate, iar asistenta i-a spus sa se duca marti dupa amiaza sa-l ia pt ca nu mai puteau inregistra consultatia in calculator pt ca dl. doctor are dreptul la un anumit numar de consultatii pe zi, iar el a plecat lasand cardul de sanatate acolo. Vreau sa stiu daca aveau voie sa-i opreasca cardul de sanatate. Pe internet am citit ca retinerea la nivelul furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale a cardurilor nationale constituie infractiune. Stiam ca numai medicul de familie are dreptul de a retine cardul national in situatia in care sunt probleme in sistemul informatic. Am uitat sa mentionez ca in m-am dus la domnisoarele de la receptie sa le intreb de ce i-au retinut cardul si au devenit agresive, una dintre cele doua asistente mi-a zis sa merg la dl doctor sa pun aceasta intrebare si bineinteles ca nu m-am dus. Cealalta asistenta m-a intrebat de ce îi vorbesc urat, in conditiile in care eu nu am facut altceva decat sa le intreb de ce i l-au retinut, va rog sa ma credeti ca nu am vorbit urat si nici nu am ridicat vocea. Reactia lor mi s-a parut ciudata, drept pentru care am devenit suspicioasa, mi-au lasat impresia ca ceva nu era in regula. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra, maine ma duc sa le cer cardul si vreau sa stiu daca pot sa le zic ceva vis-a-vis dr aceasta tema. Va multumesc pentru raspunsuri si imi cer scuze pentru povestea lunga pe care am expus-o.

Alte discuții în legătură

Cardul de sanatate, stabilire pin simona simona  simona simona Buna ziua! va rog sa binevoiti a-mi spune , daca in cazul cardului de sanatate,in momentul cind acesta este activat de catre doctorul de ... (vezi toată discuția)
Rele tratamente intr-o policlinica din bucuresti Alyi Alyi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Cui trebuie sa ma adresez, ce trebuie sa fac daca sunt nemultumita de felul in care am fost tratata intr-o Policlinica din ... (vezi toată discuția)
Card national de sanatate assbell99 assbell99 m-am inscris in 2005 la un medic de familie;daca primesc cardul trebuie sa merg la acelasi(nu am fost decat o data) sau il pot schimba dupa primirea ... (vezi toată discuția)