Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Cui trebuie sa ma adresez, ce trebuie sa fac daca sunt nemultumita de felul in care am fost tratata intr-o Policlinica din Bucuresti, de serviciile acestora. In Romania secolului XI inca trebuie sa facem "sluj" prin fata cabinetelor doctorilor. Daca vrei sa-ti faci telefonic o programare, te programeaza abia peste 3 luni. Daca "urla" boala in tine, si vrei si tu sa ajungi mai devreme, ca poate in 3 luni, mori, trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap, adica pe la ora 5, sa te duci la policlinica sa te inscrii pe o lista (cu alti nefericiti ca si tine), dupa care sa ajungi, in sfarsit, la ora 7, cand se deschide la fisier, sa "prinzi un bon". Fara acest minunat bon, nu ai nici o sansa sa patrunzi in cabinet; numai daca "ungi" fff bine cu ceva banuti (ca la noi asa merg lucrurile), daca esti trimisul cuiva, nu asa, un neica nimeni ...si poate nici atunci...napasarea este f mare (caci ce altceva sa fie...lacomia??!). Am o curiozitate: mai sunt persoane carora li s-a intamplat asa ceva, carora le suna cunoscut scenariul de mai sus? Cum v-ati descurcat? Asa se intampla prin toate policlinicile? (Eu bani nu le dau, nu ca mi-ar lipsi, dar nu cred ca-i merita si nici nu este corect). Precizez ca am continuat sa merg in acest loc (ca altfel m-as fi lipsit de mult timp si inca ma mai bate gandul-dar nici sa-i las "sa scape" asa usor, nu ma lasa inima), deoarece dr. este apreciat ca fiind f bun.
In asteptarea unui sfat, va multumesc.
Va puteti adresa managerului spitalului de care apartine policlinica sau , in eventalitatea cand nu apartine de un spital , conducerii policlinicii. Daca nu se rezolva problema dvs. va puteti adresa Directiei de sanatate publica Bcuresti , iar daca e vorba de comportamentul unui medic - Colegiului mediciului , sau a unui asistent - Ordinului asistentilor. In ultima instanta apelati la Ministerul sanatatii,
Apelati la factorii competenti,chiar si la Ministerul Sanatatii.De altfel,in cele mai multe cazuri,medicina dintr-un "apostolat" s-a transformat intr-o" taraba"..Dezinteresul fata de pacienti,umilinta la care sunt supusi oameni batrani si bolnavi,pensionari saraci sau persoane paupere au devenit de notorietate publica.La acestea se adauga,lipsa de profesionalism si dorinta de a "ciupi"ceva de la oricine.Toti trebuie sa actionam astfel pentru ca sanatatea este cu adevarat"bolnava"!