avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație locatari

Buna seara,
In 2016 in urma unei AG au fost alesi un președinte si 2 membri ai CEx ai asociatie.
In 2017 unul din cei 2 membri și-a dat demisia.
Tot in 2017 si al 2-lea membru și-a dat demisia si nu mai locuiește la adresa asociatiei dat demisia nu a fost înregistrată de președinte
In 2019 președintele a plecat fara să predea nici un fel de acte, cont, contracte, etc...
Locatarii fac presiune asupra celui de al 2-lea membru sa preia actele, responsabilitati, etc (pentu că demisia nu este înregistrată si se considera ca ar fi vicepreședinte) dar aceasta persoana refuza (pentru ca este convins că există nereguli în acte care nu au fost verificate niciodata de nimeni)

Poate fi obligată aceasta persoana sa preia niste acte in neregulă sau sa fie forțat să acționeze ca președinte în condițiile în care fostul președinte refuza să predea acte, ștampila, etc? Ce consecinte poate avea refuzul?
Ce poate face asociatia pentru a putea funcționa în continuare?

Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:36, 8 Aprilie 2019
Buna ziua!
Presedinele se alge, nu se impune...
Ce puteti face... Puteti face o adunare generala in care sa alegeti un nou presedinte si comitet.
Acestia, cu ajutorul unui avocat, pot actiona in instanta vechiiul presedinte pentru nepredarea actelor si eventualele nereguli constatate ( inainte de preluarea mandatului se va face un audit pentru a vedea exact situatia in are va aflati si de unde sa incepeti...)
Banuiesc ca unele acte se pot anula si reface de noua conducere...pentru restul, cum spuneam, va adresati instantei...
Va mai puteti adresa si primariei-compartimentul specializat, pentru a va indruma in rezolvarea situatiei...
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu poate fi obligata persoana sa exercite atributii atat timp cat in trecut a solicitat renunutarea la functie
Convocati adunare generala,supuneti discutiei situatia asociatiei de proprietari,desfasurati demersuri pentru a afla date relevante despre situatia platilor catre furnizorii de utilitati,hotarati alegerea unei echipe manageriale responsabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt președinte de asociație și, din anumite motive, vreau să demisionez dar nimeni nu vrea să preia funcția. cum aș putea scăpa, totuși? aditza222 aditza222 Sunt presedinte de asociatie si din anumite motive vreau sa renunt la aceasta functie. Problema este ca nimeni nu vrea sa preia rolul si atunci, conform legii ... (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei asociatii de proprietari daca nu are presedinte tucurasu tucurasu Buna ziua, Presedintele Asociatiei de locatari si-a depus demisia si momentan niciun proprietar nu doreste sa preia aceasta functie. Imi puteti spune, va rog, ... (vezi toată discuția)