avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt președinte de asociație și, din anumite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt președinte de asociație și, din anumite motive, vreau să demisionez dar nimeni nu vrea să preia funcția. Cum aș putea scăpa, totuși?

Sunt presedinte de asociatie si din anumite motive vreau sa renunt la aceasta functie. Problema este ca nimeni nu vrea sa preia rolul si atunci, conform legii 196/2018 sunt obligat sa raman in functie pana se hotaraseste cineva sa preia, lucru care poate dura foarte mult. Si atunci voiam sa intreb totusi care ar fi caile pentru a scapa din aceasta situatie fara a mai depinde de membrii asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 15:31, 19 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele preda unui membru al comitetului toate documentele ce le detine, se convoaca adunare generala pentru alegerea unui nou presedinte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


aditza222 a scris:

conform legii 196/2018 sunt obligat sa raman in functie pana se hotaraseste cineva sa preia,

Numai pentru membrii CEx e valabil asta, nu si pentru presedinte, vedeti art 55 alin (8). Diferenta vine din faptul ca presedintele e ales prin vointa sa, pe cand membrii CEx sunt numiti (si fara voia lor).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depuneti cerere oficiala prin care anunutati interesul pentru renunutarea la exercitarea responsabilitatii de presedinte de asociatie
In baza cererii dv ,comitetul executiv urmeaza sa convoace adunare generala pentru alegere presedinte de asociatie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CipM
De data aceasta trebuie să vă contrazic.
Art.55 (8) din L.196/2018 este o mare aberaţie scapată în aceasta lege.
Aici nu se face nicio distincţie între preşedinte şi ceilalti membrii ai Com. executiv. Preşedintele este votat şi ales în primul rând ca membru al Com. Ex. şi apoi este uns cu funcţia de preşedinte al acestui Comitet.
Atunci când vorbim de Com. executiv ne referim la întregul său format din 5 membrii dintre care unul este si presedinte.
Prin urmare, Art.55 (8) se referă la toti cei 5 membrii ai Comitetului executiv.
În rest, ca proceduri, este f. corect ce au postat elenazan şi ynocentta
Eu aşa înţeleg.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
gigiz, utilizator
Președintele nu este membru CEx, doar face parte din CEx. E o mică mare diferenta, e o capcana a limbii romane in care ati cazut, legea nu abereaza aici.
Am explicat in alta parte, vedeti mesajul meu de la "12:08, 21 Aprilie 2019" -> www.avocatnet.ro/forum/discu...

Afrimatia cu "Preşedintele este votat şi ales în primul rând ca membru al Com. Ex. şi apoi este uns cu funcţia de preşedinte al acestui Comitet." e prea "pe langă" ca sa ma mai deranjez. Mai cititi cu rabdare legea - se definesc functiile f clar.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)
Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)