avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt președinte de asociație și, din anumite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt președinte de asociație și, din anumite motive, vreau să demisionez dar nimeni nu vrea să preia funcția. Cum aș putea scăpa, totuși?

Sunt presedinte de asociatie si din anumite motive vreau sa renunt la aceasta functie. Problema este ca nimeni nu vrea sa preia rolul si atunci, conform legii 196/2018 sunt obligat sa raman in functie pana se hotaraseste cineva sa preia, lucru care poate dura foarte mult. Si atunci voiam sa intreb totusi care ar fi caile pentru a scapa din aceasta situatie fara a mai depinde de membrii asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 15:31, 19 Iunie 2019
Acum o alta problema. S-a convocat Adunarea generala si s-a ales un nou presedinte, pana la urma. S-a semnat procesul verbal, insa noul presedinte nu si-a depus cazierul judiciar in termen de 5 zile si astfel, conform legii, i se anuleaza automat aceasta functie. Asadar, cine devine presedinte in cazul acesta? A ramas vacanta functia? Sau cel de dinainte preia interimatul ?
Aţi vorbit cu noul preşedinte? are de gând să aducă acel cazier? Daca da, atunci când ? Poate nu este aşa mare problema aceasta dacă întârzie câteva zile. Este mult mai important să aveţi un nou preşedinte care să-şi intre în atribuţiuni.
Ştiu, vor sări unii că nu este legal să întârzie. Aşa este - dar mă întreb eu dacă asta ar fi cea mai mare problemă într-o asociatie. Eu spun că sunt alte probleme mult mai mari şi mai grave care trebuie rezolvate. Vorbiţi cu proprietarii şi vedeţi dacă chiar s-au başicat că întârzie omul câteva zile cu acel cazier judiciar...
Păi acum mai stăm în drum de-o şaibă?

Nu există interimat. Vechiul preşedinte ramane in atribuţiuni pâna la instalarea noului preşedinte.
Legea se mai poate exploata şi aşa:
vechiul preşedinte "se dă lovit" de o treaba personală, numeşte un vicepreşedinte din rândul membrilor Comitetului executiv iar aceştia, după 90 zile este musai să convoace A.G. pentru alegerea altui preşedinte. Bingo!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
gigiz, utilizator
Pai tocmai ca noul presedinte s-a razgandit si nu mai vrea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz recurgeti la planul "B" ...
va amintiti ca in vremea copilariei ati avut pojar si inca mai trebuie tratat, numiti un vicepresedinte si 90 de zile nu-i mai bagati in seama. In aceasta perioada va abtineti de la orice demers care poate fi pus in raspunderea dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)
Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)