avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de inchiriere

Buna seara, sunt proprietarul unui apartament. Mi-am deschis firma cu sediul in acel apartament, eu ca si actionar unic. Pot incheia contract de inchiriere intre mine ca persoana fizica si firma ? Chiria este deductibila? dar contravaloarea utilitatilor? Multumesc. .
Cel mai recent răspuns: Marta123 , utilizator 12:08, 8 Aprilie 2019
Asta trebuia s-o faceti de la inceput, adica in locul acelui contract de comodat prin care ati pus la dispozitia srl-ului o camera pentru sediul social, ati fi incheiat acest contract de inchiriere, venitul il declarati la finante ca persoana fizica prin declaratia unica si ati fi platit impozit pe el. Acum ramane asa caci ati inregistrat deja firma. Da, cheltuiala cu inchirierea acelei camere era deductibila pe srl.
Multumesc pentru raspuns. Nu se poate rezilia contractul de comodat si inlocuit cu un contract de inchiriere? In cazul acesta trebuie informat ORC?
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Marta123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie sediu social srl andy.m.i. andy.m.i. Buna ziua. Am incheiat un contract de comodat pentru o camera din apartamentul proprietate personala, pentru sediu social cu o firma care s-a infiintat acum. ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre mine ca p.f. si srl al carei proprietar sunt federica federica De curand mi-am deschis o firma si am incheiat un contract de comodat cu punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc si care este proprietatea mea.In ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)