avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa

Bună seara! O persoană care este asistent personal pentru o persoană cu handicap, poate să își facă un Pfa și să își păstreze în continuare jobul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LuciaNeagu , utilizator 12:09, 8 Aprilie 2019
Da. Va inregistrati pfa-ul la registrul comertului si apoi in maxim 30 de zile depuneti si declaratia unica prin care va inregisrati si la finante, doar prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual, prin care declarati valorile estimate ale incasarilor si platilor pentru acest an si ar rezulta un impozit pe venit estimat pentru pfa pe care aveti termen sa-l platiti la finante pana pe 15 decembrie 2019.
Sediul social al pfa il declarati la domiciliul din buletin (pe baza unui contract de comodat prin care puneti la dispozitia pfa o camera in suprafata de .. mp pentru administrarea si tinerea evidentei contabile la pfa fara sa deduceti cheltuielile cu utilitatile pe pfa) iar activitatea cu codul caen corespunzator o puteti declara la aceeasi adresa sau la o alta unde va inregistrati punctul de lucru.
Trebuie sa aveti in vedere ca daca veti inregistra la adresa respectiva pfa-ul si cu activitatea economica respectiva asta va a afecta la modificarea valorii impozitului pe locuinta care nu va mai fi cel obisnuit pentru locuinta rezidentiala. Oricum, va trebui ca in maxim 30 de zile dupa inregisrtarea pfa la registrul comertului sa depuneti si la directia de impozite si taxe a primariei o declaratie impreuna cu o copie dupa cetificatul constatator primit de la registrul comertului la infiintare si contractul de comodat.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Vă mulțumesc pentru raspuns! Numai bine!
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii impozitare venit din pfa iulianicoleta9 iulianicoleta9 Vreau sa vand bijuterii handmade online.Daca imi fac PFA,ce taxe trebuie sa platesc dupa infiintarea acestuia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Plata contributii pfa cbumbu07 cbumbu07 Sotul meu este in acest moment angajat cu carte de munca. Incepand de anul viitor vrea sa desfasoare, in paralel, si o activitate independenta sub forma de ... (vezi toată discuția)
Trece de la salariat la venituri independente patrickstanciu patrickstanciu Buna ziua! Deoarece nu sunt familiarizat cu legislația din domeniu, iar informațiile găsite pana acum nu imi sunt foarte clare, doresc sa lămuresc aceasta ... (vezi toată discuția)