avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa maternitate

Buna seara. Momentan sunt in prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani pana in data de 28 aprilie. - Cand eram in postnatal mi s-a incheiat contractul de munca, deoarce am fost angajata pe perioada determinata. Eu as vrea sa intru in somaj, dar de la ghiseu i s-a spus sotului ca nu o sa primesc somaj din cauza ca contractul meu de munca a fost incheiat si a fost pe perioada determinata. Sincer mie nu imi prea vine sa cred. Va rog ajutati-ma! Asa sa fie?, Cum a spus doamna de la somaj ca nu pot beneficia de somaj dupa terminarea CIC?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 8 Aprilie 2019
Persoanele carora le-au încetat raporturile de muncă sau de serviciu din motive neimputabile lor, în perioada de suspendare a acestora, potrivit legii, pot beneficia de somaj.

Indemnizația de șomaj se acordă de la data incetării motivului pentru care au fost suspendate raporturile de muncă sau de serviciu, dacă cererea este înregistrată la agenția pentru ocuparea forței de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie somaj pogo80 pogo80 Am o nelamurire in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de somaj: - muncesc de mai bine de 5 ani cu contract pe perioada nedeterminata iar acum ... (vezi toată discuția)
Somaj AdrianG1954 AdrianG1954 am o vechime de 32 de ani si sunt in somaj de trei luni.Daca ma angajez ,in caz de demisie mai beneficiez de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic maria_rubi maria_rubi Buna ziua! Am iesit din CIC pe 18 ianuarie 2009 (am stat 2 ani). Acum sunt in concediu prenatal, in 20 martie urmand sa nasc al doilea copil. Dupa cele 42 ... (vezi toată discuția)