avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare salatiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare salatiala

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie .

Intr un departament dintr o multinationala sunt 2 echipe a cate 10 oameni .
Ambele echipe au aceeasi functie dar fisa postului diferita .adica o echipa face ceva ,cealalga altceva .
Timp de 10 ani ambele echipe au fost remunerate identic ,avand aceeasi grila salariala . La ultima matire salariala una din echipe i a fost schibata grila de salatizare in sens pozitiv creand asfel o diferenta foarte mare intre cele 2 echipe .

Se poate considera discriminare acest lucru ?
Daca se va ajunge in instanta cu angajatorul ce sanse de castig sunt .?

Alte discuții în legătură

Neacordare crestere salariala dupa ce am anuntat ca sunt insarcinata uditza uditza Buna ziua, ma confrunt la locul de munca cu urmatoarea situatie: in luna Iunie compania a trecut ptint-run proces de reorganizare in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Adaugare sarcini si obiective fara acordul partilor C.E.M. C.E.M. Buna ziua, De 10 ani imi desfasor activitatea la o multinationala care in ianuarie 2018 si-a schimbat conducerea atat la nivel international,cat si la nivel ... (vezi toată discuția)
Schimbare de functie DidiN DidiN Buna ziua!Sunt angajată unei firme multinaționale din 2010,am ocupat o funcție de conducere, anul trecut s.a schimbat organigrama si din doua posturi de ... (vezi toată discuția)