avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical transformat in concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical transformat in concediu odihna

poate fi transformat un concediu medical de 4 zile platit doar 2 zile deoarece celelalte doua zile au fost sambata si duminica in concediu de odihna fara nici o mentiune in contractul individual si in contractul colectiv ?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:42, 23 Noiembrie 2009
In nici un caz si cine face aceasta modificare .
Daca angajatorul considera acel certificat medica ca fiind "fals" (adica a fost eliberat la cererea salariatului si nu pentru ca intr-adevar ar fi fost bolnav) nu are alta solutie decat sa-l conteste in justitie. Dar nu poate de la sine putere sa il ignore. Si nici sa-l transforme in concediu de odihna.
Certificatul de concediu medical este prioritar in fata cererii de concediu de odihna.
Din momentul in care certificatul a fost prezentat angajatorului, acesta nu poate fi inlocuit cu o cerere de concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr zile concediu de odihna ilaria.ada ilaria.ada buna seara. daca un angajat dintr-o unitate bugetara a fost in concediu medical 6 luni, concediul de odihna se acorda in totalitate sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale cu "probleme" smeagull smeagull Buna ziua, Angajatorul isi desfasoara activitatea in tura continua, mai multe schimburi, etc. Din structura (oarecum neregulata) de schimburi rezulta ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical RalucaM.. RalucaM.. Bună, am o nelamurire. Am primit concediu medical de joi pana duminica, in contractul meu de munca scrie ca lucrez sambata si duminica, adica am prevazute ... (vezi toată discuția)