avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spațiul din fața blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spațiul din fața blocului

As avea si eu o intrebare,daca am dreptul de a sta in fata unei scari de bloc,nefiind locatar,nefacand mizerie sau galagie,sau daca este spatiu public.
Cel mai recent răspuns: marshanna , utilizator 21:26, 8 Aprilie 2019
Daca este spatiu public=domeniu public ,daca nu incalcati dispozitiile in vigoare ,,daca nu aveti interdictie speciala dispusa de instanta de judecata,aveti dreptul de "a sta"in fata unei scari de imobil de locuit in comun
Ce se intampla daca aceasta scara de bloc este inclusa intr-un teren care este proprietate privata, care teren este delimitat prin bariera de trotuarul statului ? Tot asa, vine si sta cine vrea si cum vrea ? Rapunsul este evident, insa intrebarea care se impune mai apoi e urmatoarea - ce poti face in astfel de cazuri ? Ce faci, de pilda, atunci cand ai un spatiu verde proprietate privata, in spatele unui condo care se afla pe proprietate semnalizata ca si particulara si delimitata cu gard de spatiul public (dar nu si dotat cu poarta de acces), teren unde te pomenesti cu cinci familii care nu locuiesc in bloc, dar care vin si fac o paranghelie cu mici si bere ? Politia stiti cum reactioneaza ? Este spatiu PRIVAT, dar este pe cota indiviza, asa ca Asociatia (?!!!!!) poate sa faca plangere la Politie si sa ceara identificarea celor care au ocupat in mod abuziv spatiul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui apartine terenul din jurul blocului? julesa julesa Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, ... (vezi toată discuția)
Solutie montare poarta aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa buna ziua, la scara blocului nostru se aduna seara de seara foarte multi \\"tineri\\" ce fac multa galagie, mizerie, beau, urineaza etc. pentru a evita ca ... (vezi toată discuția)
Cui apartin scarile de acces in spatiul situat la parterul blocurilor? mdDentist mdDentist Multe blocuri au la parter spatii comerciale sau cu alta destinatie decat cea de locuinta. Unele spatii au chiar scari de acces din strada, folosite doar de ... (vezi toată discuția)