avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... solduri negative la furnizori - in balanta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

solduri negative la furnizori - in balanta

Am si eu o problema am preluat o firma care are efectiv solduri negative la contul 401- furnizori, ma gandeam ca poate nu au fost introduse toate facturile sau nu s-au stornat avansurile.
Indrumati-ma ce sa fac ca sa pot inchide balantele ,de fapt nu sunt inchise cam din august?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 10:21, 23 Noiembrie 2009
Soldul negativ al contului 401 poate proveni din erori destul de grave in evidenta contabila , cum ziceai si tu : neinregistrarea unor facturi , reglarea avansurilor , plati fara existenta unor facturi , etc. Operatiuni au si implicatii fiscale (TVA ,impozit pe profit ).Eu cred ca ar trebui sa analizezi balanta analitica a furnizorilor , sa vezi care este probblema ; dupa asta poti sa sti ce ai de facut ; eu cel putin asa as proceda .
Ar trebui facute punctaje cu furnizorii,prin solicitare de fise.In mod sigur lipsesc documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)
Furnizori neachitati barta_andras barta_andras Buna ziua, sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila miutaradu miutaradu in balanta la contul 401 am sold creditor exemplu 100 in fisa analitica cont 401 am 102,21 adica mai mult cu 2,21care provin de la mai multi furnizori (de ... (vezi toată discuția)