avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Copil exmatriculat din gradinita
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Copil exmatriculat din gradinita

Va salut,

Fiul meu in varsta de 5 ani nu a fost primit astazi la gradinita ( gradinita de stat ) intrucat a fost exmatriculat . Tin sa mentionez ca in ultimele 3 luni a fost sub tratament pentru a combate un stafilococ auriu localizat in amigdalite care i-a provocat foarte multe probleme in ultimul an ( an exact 8 amigdalite pultacee in decurs de 12 luni ) . Tin sa precizez ca am anuntat educatoarea ca va lipsi o perioada iar vineri am fost informati ca a fost exmatriculat pe motiv de absenteism. Speta este una coplicata intucat la sfarsitul lunii martie a fost 4 zile la gradinita apoi lipsind o alta saptamana intrucat a racit iarasi . nu am fost informati in prealabil, nu am fost instintati nici macar verbal ca s-ar ajunge la o astfel de sanctiune. Nu am gasit nimic care reglementeaza aceasta speta.... s a mai confruntat cineva cu asa ceva ?

Am cerut sa ne informeze in scris conform careilege/articol s-a ajuns la aceasta masura dar conducerea refuza si ne ameninta cu politia daca mai incercam sa aducem copilul la gradinita intrucat a fost exclus ....

Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
bogdys, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdys , utilizator 20:48, 8 Aprilie 2019
La nivelul gradinitei exista/ ar trebui sa existe un Regulament de functionare care sa fie prelucrat cu toti parinti.
Puteti contesta exmatricularea copilului si solicitati documentul precizat.
In mod normal, perioadele de absenteism/ concedii medicale trebuie anuntate in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Puteti anunta prin e/mail si sa primiti confirmare ca mesajul dvs. a fost receptionat sub nr./ data ... Modul de anuntare poate fi precizat in regulament.
Nu contest regulamentul, doar ca in anumite situatie poti accepta un regulament cu, care nu esti de acord dar constrans de situatie il accepti. Ideea e ca acel regulament trebuie sa se bazeze pe anumite prevederi legale ca asa orice gradinita sau institutie va avea regulamentul ei, sa zicem nu tocmai ok si orice tampit vine cu regulile lui ! Cum conform constitutiei orice forma de invatamant de stat este garantata de Constitutia Romaniei... ce sa mai zic .

Practic e usor sa iei cea mai drastica masura, mai complicat e sa previi/combati iar in cazul de fata anunti tutorele despre masura pe care urmezi s-o iei. Fiul meu are 8 internari la activ in ultimele 12 luni, am mult mai multe probleme decat sa merg special la directoarea gradinitei ( am anuntat educatoarea ) sa ma milogesc si sa i explic ca am un copil cu o imunitate deficitara. Voi face tot posibilul sa se ia masuri si voi ajunge pana la avocatul poporului daca este cazul ( chiar daca e Ciorbea ) cu aceasta netrebnica care confunda gradinita cu mosia ei de la sat

Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
bogdys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Educatoare bagareata Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Am mai scris pe forum , este vorba de fetita viitorului meu sot. Avea niste probleme si in urma unui consult psihologic s-a stabilit ca are mare ... (vezi toată discuția)
La început de drum... Alexa_Lina Alexa_Lina Buna seara, As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii). Mentionez ca sunt suplinitor la o ... (vezi toată discuția)
Copil exmatriculat de la gradinita 2901RDk 2901RDk Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si, va rog, sa-mi spuneti daca exista vreo solutie: am un copil de 3 ani si 6 luni care frecventeaza o gradinita ... (vezi toată discuția)