avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garaj, concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garaj, concesiune

Buna! Ma aflu in urmatoarea situatie: am un garaj proprietate personala, construit pe un teren concesionat. Am intabulat atat garajul, cat si concesiunea. In ce conditii se poate face vanzarea garajului?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:17, 23 Noiembrie 2009
buna ziua!
dvs in acest moment nu puteti instraina decat constructi propriu-zisa.
cu privire la teren, functie de ce scrie in contractul dvs de concesiune va puteti cesiona dr izorate de acolo sau puteti ramane in continuare titularul contractului de concesiune, sa platiti redeventa care va incumba pe perioada ramasa.
Va multumesc foarte mult! O zi buna!
Nu sunt de acord cu Ioana! In orice contract de concesionare cu primaria este prevazut dreptul dvs de a ceda concesiunea oricui doriti , noul cesionar avand obligatia ca , in termen de 30 de zile , sa se prezinte la primarie si sa inregistreze contractul de cesiune de drepturi! Obligatie care cade , de asemenea , si in sarcina dvs!
Deci , in actul de vanzare cumparare al garajului , solicitati notarului public sa insereze o clauza care sa prevada ca se cedeaza si toate drepturile si obligatiile decurgand din contractul de concesiune nr....incheiat cu primaria ....
SUCCES!
=D>
eu nu am spus ca nu ar putea sa cesioneze dr din contractul de concesiune!
am spus ca in functie de ce clauze sunt inserate in contract va putea sau nu sa faca cesiunea!
nu ma pot pronunta pe niste clauze dintr-un contract pe care nu l-am vazut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract? cora.ligia.ionescu cora.ligia.ionescu O firma X are contract de prestari servicii cu Y si X este BENEFICIAR. X doreste sa transfere drepturile si obligatiile acestui contract catre o firma A ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat costelus2014 costelus2014 Cum pot prelua un teren de la o persoana care a concesionat și intabulat o parcela de la primărie și nu are posibilitatea sa mai ridice ceva pe el. ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate Robert Marian Robert Marian Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de ... (vezi toată discuția)