avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren concesionat

Cum pot prelua un teren de la o persoana care a concesionat și intabulat o parcela de la primărie și nu are posibilitatea sa mai ridice ceva pe el. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CARMI , utilizator 15:44, 4 Noiembrie 2019
Din punctul meu de vedere in contractul de concesiune dintre primarie si persoana respectiva cred ca exista o clauza cum ca :Daca persoana nu construieste o casa in termen de 1 an ,sau daca nu il exploateaza intr-un fel ,il va pierde , in contract sigur scrie cum ca el si-a luat ceva obligatii ca va face ceva cu terenul ,ca banuiesc ca primaria nu da terenuri la persoane sa nu faca nimica cu ele. Problema ar fi faptul ca a intabulat terenul, dar daca nu va construii ceva risca sa il piarda terenul 100% deoarece isi incalca contractul de concesiune.

costelus2014 a scris:

Cum pot prelua un teren de la o persoana care a concesionat și intabulat o parcela de la primărie și nu are posibilitatea sa mai ridice ceva pe el. Multumesc

printr-un contract de cesiune drepturi si obligatii contract de concesiune initial . Se va face incheia un contract tripartit de cesiune intre proprietar teren , cele care cedeaza si cel care primeste .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj, concesiune siempreska siempreska Buna! Ma aflu in urmatoarea situatie: am un garaj proprietate personala, construit pe un teren concesionat. Am intabulat atat garajul, cat si concesiunea. In ... (vezi toată discuția)
Teren in concesiune? larigeor larigeor buna ziua. as vrea sa ma ajutati cu niste informatii. pot cumpara un teren care e in concesiune fara sa risc ca peste cativa ani sa -mi fie luat? vreau sa ... (vezi toată discuția)
Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)