Daca am divortat de fostul soț in 2009 si pana in momentul de fata nu a platit pensie alimentara ptr cei doi copii pe care ii avem( unul fiind deja major) , ce pasi pot sa urmez, ca sa isi faca datoria macar pentru cel mic, care are deja 11 ani si nu a beneficiat de nici un ajutor din partea tatalui pana acum? Mentionez ca el s-a lasat de lucru dupa divort si lucreaza de atunci la negru , tocmai ca sa nu pot dovedi ca el are un venit constant...ce pot face in acest caz?
Buna seara,
Minorul (daca are peste 14 ani) cu acordul mamei care este reprezentantul legal, formuleaza cerere in instanta pentru pensie alimentara.
Cel major, daca este in continuarea studiilor, va putea sa ceara si el, pe cale separata, tot prin instanta, pensia alimentara pana la terminarea studiilor sau maxim pana la 26 de ani
S-a stabilit prin hotararea de divort obligatia acestuia de a plati pensie?
Daca da, mergeti cu hotararea la un executor, eventual formulati plangere pt abandon de familie.
Daca nu, formulati cerere pt plata pensiei de intretinere.
Pensie alimentara
homonai
Buna ziua. Sunt student in anul 1 si nu primesc pensie alimentara. Mama mea a murit acum 2 ani , ea fiind despartita de tata de cand aveam eu 5 ani. Insa el nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
ionmatei
Buna ziua,
Scriu aici in speranta de a gasi o explicatie/solutie problemei mele. Parintii mei au divortat cand aveam o varsta frageda, iar prin hotararea de ... (vezi toată discuția)