avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii obligatorii PFA suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii obligatorii PFA suspendata

Buna ziua
Am un PFA cu norma de venit pe care vreau sa o suspend.Cum se calculeaza CAS,CASS si impozitul?
Am depus declaratia unica.Trebuie sa depun rectificativa?Se mai depune si declaratia 070 la ANAF?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:28, 9 Aprilie 2019
Veti merge mai intai la registrul comertului cu actele in original de la inregistrare unde veti completa formularul necesar. Dupa ce veti primi decizia, veti depune si declaratia unica definitiva prin internet in care treceti data suspendarii din decizia primita si vi se va recalcula norma de venit pentru care veti plati impozitul pe venit si contributiile, daca e cazul.
Dar eu zic ca la cat de simplu si de ieftin se inchide si apoi la nevoie peste cativa ani se va si deschide acest pfa, e bine sa luati srios i calcul varianta sa-l radiati definitiv de la registrul comertului si finante. Scapati de o grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa anaf alinatr alinatr Buna ziua. Am avut un PFA care a fost radiat din oficiu in martie la registru comertului. Eu am aflat tocmai acum 3,4 saptamani cand am fost la registru ... (vezi toată discuția)