avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Bulgaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Bulgaria

Bună ziua,
în urmă cu trei ani (pe vremea când mai exista taxa de înmatriculare), soțul meu a mers în Bulgaria (pentru un BMW din 2001 în valoare de 1300 de euro, taxa fiind de 2500de euro). Necunoscând limba bulgară, a recurs la un intermediar (serviciile căruia l-au costat 500de euro). Acesta a întocmit un act între soțul meu și ultimul proprietar al BMW, un suedez (mașina fiind adusă din Suedia) care bineînțeles nu a fost acolo. Procedură ilegală, pe care o folosesc toți vânzătorii de mașini...
Noi însă am avut ghinionul de un control care a scos la iveală acel act fals. În consecință, actele au fost reținute, iar mașina a rămas parcată lângă vamă într-o parcare.
În 2017, soțul a fost citat în calitate de martor la tribunalul Cluj în dosarul bulgar în care acel intermediar era inclupat. Astăzi însă a primit o citație la tribunalul din Ruse, cu trei termene la care se poate prezenta în același dosar. dar de data aceasta este chemat ca și inculpat.
Ce se poate întâmpla dacă vom ignora aceste termene și nu ne vom prezenta ? Mașina cel mai probabil că este deja iradiată de autoritățile bulgare. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
NataliaK, utilizator
Cel mai recent răspuns: NataliaK , utilizator 19:00, 23 Aprilie 2019
Este posibil ca soțul dumneavoastră să fie condamnat în lipsă în Bulgaria dacă spuneți că a fost legal citat să se prezinte în Bulgaria, iar în cazul în care ar fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, bulgarii pot emite mandat european de arestare pe numele său, să execute pedeapsa în Bulgaria.
De la acel moment ar interveni alte proceduri între autoritățile române și cele bulgare. Dacă un judecător din România nu îl trimite în Bulgaria pe soțul dumneavoastră pentru a executa în Bulgaria o posibilă pedeapsă cu închisoarea, România trebuie să pună ea în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, existând astfel riscul ca soțul dumneavoastră să execute o posibilă pedeapsă cu închisoarea în România.
Sigur, ar trebui verificată legislația Bulgariei și ar trebui verificat de ce infracțiune este acuzat soțul dumneavoastră acolo și care sunt limitele de pedeapsă prevăzute în legislația penală bulgară. Există și șansa să primească doar o amendă penală sau altă măsură alternativă, după cum prevede legea bulgară în materie.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns! Dvs ați fi dispus să verfificați dosarul? Bineînțeles că am programa o consultație.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
NataliaK, utilizator
Bună ziua!
Sigur, sunt dispus să consult dosarul, dacă doriți. Îmi cer scuze că răspund târziu, am fost tot pe drumuri cu cauzele.
Pot să vă programez la birou pentru o consultație. Aveți numărul meu de telefon la datele mele de pe acest site.

Cu stimă,
Avocat Alexandru Matache
Multumesc mult,vă vom contacta in cel mai scurt timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile acordarii detentiei la domiciliu? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la aceasta intrebare? Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a primi pedepasa cu executare in ... (vezi toată discuția)
Neexecutare în totalitate a numărului de ore în folosul comunității Mircea Ion Amariei Mircea Ion Amariei Am primit 240 de ore in folosul comunității, din care am facut 200, pentru cele 40 de ore pot sa le plătesc? Sau se va redeschide cazul?si voi executa si ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru persoana cu dizabilități DanPopescu1980 DanPopescu1980 Buna ziua, Socrul meu nu mai este în deplinătatea facultăților mentale. Este internat la Obregia. Are trei dosare penale pentru distrugere pentru care ... (vezi toată discuția)