avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda pentru persoana cu dizabilități
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda pentru persoana cu dizabilități

Buna ziua,
Socrul meu nu mai este în deplinătatea facultăților mentale. Este internat la Obregia. Are trei dosare penale pentru distrugere pentru care probabil va trebui să plătească amenda. Cum sunt mari șanse să rămână fără serviciu cum va fi plati prejudiciul cauzat?
Va mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 01:25, 23 Mai 2019
Daca are bunuri sau cont bancar, va fi propusa executarea silita. De asemenea, daca a ramas permanent iresponsabil ii va fi numit un tutore/curator care ii va administra bunurile si veniturile.
Daca singurul bun pe care îl deține este apartamentul proprietate comună cu soția sa se poate face executare silită?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sotii raspund solidar pentru plata amenzii.

2. Pentru executarea silita e nevoie de un proces. Nu stim ce va decide judecatorul.

3. Amenda poate fi contestata pe motiv ca a fost iresponsabil pentru propriile fapte.
Dacă are dosare penale nu e neaparat sa primească amenda penală. Exista și varianta condamnării la pedeapsa închisorii, sau a amânării aplicării pedepsei.

Cert este ca pentru despăgubirea victimelor poate fi executat silit.
Oricum, pentru plata amenzii nu poate fi executat silit. Cine nu plătește amenda penală este sancționat prin înlocuirea amenzii cu pedeapsa închisorii.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

accident cu părăsire Lucian19943 Lucian19943 Dacă poate un avocat și imi poate spune si mie cat de mare poate sa fie amenda dac am scapat de urmărirea penală la un dosar cu vătămare corporală si ... (vezi toată discuția)
Divorț de persoana cu dizabilități mentale DanPopescu1980 DanPopescu1980 Buna ziua, Socrul meu are probleme psihice manifestate prin distrugeri de bunuri publice și private( contoare, garduri) Are pe rol câteva dosare penale. ... (vezi toată discuția)
Furt spania Butzy 2005 Butzy 2005 Bună ziua, in 2012 am primit in spania pentru furturi repetate de haine condamnare cu suspendare de 4 luni și amendă de 600 €. Atunci am hotărât să ... (vezi toată discuția)