avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Spania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Spania

Bună ziua, in 2012 am primit in spania pentru furturi repetate de haine condamnare cu suspendare de 4 luni și amendă de 600 €. Atunci am hotărât să plec în România fără a mai plăti nimic, vă rog să îmi spuneți dacă plec in Spania ce mi se poate întâmpla?? MULȚUMESC?!!!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 17:45, 10 Mai 2019
Posibil sa existe consemn la granita si o data ce veti pasi in Spania sa fiti arestat. Ce se va intampla ulterior ? Ce va decide judecatorul.
Depinde ce prevede legea spaniolă în caz de neplată a amenzii. Și depinde ce natură are amenda. Pentru că dacă pedeapsa este închisoarea de 4 luni cu suspendare, amenda poate avea un caracter administrativ, nu neapărat penal. Dar există șansa să aibă și amenda caracterul de pedeapsă penală în situațiile acestea și să fiți sancționat cu 2 pedepse penale: închisoare plus amendă.

Dacă legea spaniolă prevede faptul că, în caz de neplată a amenzii, executați amenda prin detenție în penitenciar, este posibil să fiți oprit la frontieră.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile acordarii detentiei la domiciliu? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la aceasta intrebare? Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a primi pedepasa cu executare in ... (vezi toată discuția)
Am depus plângere la politie împotriva fostului partener, tatăl copilului meu, care m-a lovit peste față. ce va urma și ce pedeapsă va primi? marevna marevna Am depus plangere la politie impotriva fostului partener, (tatal copilului meu) , care m-a lovit peste fata cu dosul palmei. Doresc sa stiu ce va urma in ... (vezi toată discuția)
accident cu părăsire Lucian19943 Lucian19943 Dacă poate un avocat și imi poate spune si mie cat de mare poate sa fie amenda dac am scapat de urmărirea penală la un dosar cu vătămare corporală si ... (vezi toată discuția)