avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu părăsire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu părăsire

Dacă poate un avocat și imi poate spune si mie cat de mare poate sa fie amenda dac am scapat de urmărirea penală la un dosar cu vătămare corporală si părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție...
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 11:06, 12 Mai 2019
Vă referiţi la amenda penală?
Părăsirea locului accidentului se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani, Nu este prevăzută de lege şi pedeapsa amenzii.
În cazul vătămării corporale din culpă pedeapsa este de la 3 luni la 1 an sau amendă sau de la 6 luni la 2 ani sau amendă, în funcţie de încadrarea juridică. Aici aveţi deschisă posibilitatea condamnării la pedeapsa amenzii. Dar în cazul acestei infracţiuni este posibilă retragerea plângerii prealabile de către victimă, aşa încât, decât să plătiţi amendă penală, vă sfătuiesc să ajungeţi la o înţelegere cu victima.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima a primit 90-100 de zile îngrijiri medicale și va urma un proces penal. ce pedepse dau instanțele de judecată în aceste cazuri? Valy25 Valy25 Bună ziua, am produs un accident rutier pe trecerea de pietoni, victima a primit 90_100 zile îngriji medicale, va urma un proces penal. Ce pedepse dau ... (vezi toată discuția)
Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de pietoni. nu am mai avut probleme cu legea și sunt foarte speriat, ce mi se poate întâmpla? Drusca Drusca Eri seara am accident pe trecerea de pietoni într-o intersecție am virat la dreapta am fost orbit de faruri și semnalizare la cei lalti conducători auto am ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru persoana cu dizabilități DanPopescu1980 DanPopescu1980 Buna ziua, Socrul meu nu mai este în deplinătatea facultăților mentale. Este internat la Obregia. Are trei dosare penale pentru distrugere pentru care ... (vezi toată discuția)