avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima a primit 90-100 de zile îngrijiri medicale și va urma un proces penal. Ce pedepse dau instanțele de judecată în aceste cazuri?

Bună ziua, am produs un accident rutier pe trecerea de pietoni, victima a primit 90_100 zile îngriji medicale, va urma un proces penal. Ce pedepse dau instantele de judecata in aceste cazuri? Victima nu a rămas cu handicap,. Accidentul nu sa produs în urma unei infracțiuni, alcool, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Valy25 , utilizator 09:04, 14 Mai 2019
cam 1 an cu suspendare.
Nu e cazul să se ajungă la o soluţie de condamnare dacă încercaţi să gestionaţi bine situaţia.
În cazul dumneavoastră este vorba de infracţiunea de vătămare corporală din culpă în forma de la art. 196 alin. (3) Cod penal.
În cazul acestei infracţiuni este necesară plângerea prealabilă a victimei ca să puteţi fi cercetat penal şi trimis în judecată. Dacă victima nu depune plângerea în termen de 3 luni de la data producerii accidentului, nu mai puteţi răspunde penal.
Apoi, dacă depune plângerea în termen, este posibilă retragerea plângerii penale până la finalul judecăţii, chiar şi în faţa instanţei de apel. Deci puteţi oricând ajunge la o înţelegere cu victima, să o despăgubiţi şi să îşi retragă plângerea Dacă îşi retrage plângerea nu veţi mai răspunde deloc penal.
În cazul în care nu şi-o retrage, dar dumneavoastră recunoaşteţi şi regretaţi fapta, nu aveţi antecedente şi sunteţi integrat în societate se reduc limitele de pedeapsă cu o treime. De la 6 luni la 3 ani sau amendă devin de la 4 luni la 2 ani sau amendă. Astfel că puteţi primi o soluţie de amânare a aplicării pedepsei (care nu e o soluţie de condamnare) sau chiar o condamnare la pedeapsa amenzii.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va mulțumesc pentru răspuns pertinent și la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Am dat o declarație falsă într-un proces penal. nu am antecedente și nu am mai avut probleme cu poliția, ce pot să pățesc? Mariae36 Mariae36 Dacă nu am antecedente și nu am mai avut probleme cu poliția înainte , ce pot sa pățesc dacă am dat o declarație falsa intr-un proces penal ? (vezi toată discuția)
Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de pietoni. nu am mai avut probleme cu legea și sunt foarte speriat, ce mi se poate întâmpla? Drusca Drusca Eri seara am accident pe trecerea de pietoni într-o intersecție am virat la dreapta am fost orbit de faruri și semnalizare la cei lalti conducători auto am ... (vezi toată discuția)