avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț de persoana cu dizabilități mentale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț de persoana cu dizabilități mentale

Buna ziua,
Socrul meu are probleme psihice manifestate prin distrugeri de bunuri publice și private( contoare, garduri)
Are pe rol câteva dosare penale.
Daca nu este in deplinătatea facultăților mentale pot fi contestate amenzile și implicit neplatite?
In cazul unui divorț al soacrei de el ( pentru a evita de exemplu vinderea de către el a casei sau încheierea unor contracte de către el nejustificat ce ar trebui plătite ulterior) el, că persoana inaptă mental, ar avea drept de proprietate pe jumătatea care i se cuvine?
Daca socrul este inapt mental trebuie sa mai semneze cererea de divorț?
Idee nu este de a l priva de bunurile sale, fiindcă va sta in continuare in casa, dar pentru a evita pierderea lor că urmare a handicapului de care suferă.
Momentan este în spital,Obregia.
Va mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: DanPopescu1980 , utilizator 20:32, 20 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru persoana cu dizabilități DanPopescu1980 DanPopescu1980 Buna ziua, Socrul meu nu mai este în deplinătatea facultăților mentale. Este internat la Obregia. Are trei dosare penale pentru distrugere pentru care ... (vezi toată discuția)
Persoana care nu e in deplinatatea facultatilor mintale ina_enache ina_enache Buna ziua Am tot scris pe acest forum despre problema familiei mele si pe parcurs s-au adaugat informatii noi. Socrul meu se pare ca nu este in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. ce șanse au foștii proprietari dacă invocă faptul că n-au știut ce semnează? Valiavaly Valiavaly Am fost casatorita 20 ani si am locuit cu socrii....In urma investitiilor facute acestia au decis sa ne faca Act de vanzare cumparare cu uzul fruct viajer. Am ... (vezi toată discuția)