avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul închide punctul de lucru și mă obligă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul închide punctul de lucru și mă obligă să îmi dau demisia. Cum pot beneficia de șomaj?

Cum pot beneficia de somaj, daca angajatorul inchide punctul de lucru si ma obliga sa imi dau demisia
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: KMK , utilizator 09:07, 15 Aprilie 2019
Nu, prin demisie nu se poate beneficia de indemnizatie pentru somaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va inscrieti la somaj , dar nu veti primi indemnizatia aferenta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poti beneficia de somaj daca iti dai demisia!Angajatorul poate incheia contractul tau de munca, trimitandu-te in somaj direct!
Daca cedezi presiunilor si iti dai demisia sau daca semnezi incetarea CIM prin acord comun, iti pierzi dreptul de a primi indemnizatia de somaj! Nu fa aceste lucruri. Angajatorul nu poate sa te oblige sa semnezi aceste acte, in schim tu il vei putea obliga sa-ti dea adeverinta daca refuza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de somaj in cazul demisiei ianuarie ianuarie In cazul in care in data de 28.02.2013 mi-am dat demisia de la postul de munca, la data de azi 23.05.2013 pot sa imi depun acte pentru a beneficia de somaj sau ... (vezi toată discuția)
Angjat, pot pleca. irinu irinu Daca lucrez la o firma de peste 10 ani ,patronul nu vrea sa-ti maresca salariul desi al meriti mergi sa ceri mai mult el refuza tu vrei sa pleci,cum poti ... (vezi toată discuția)
Somaj felicia.buzea@gmail.com felicia.buzea@gmail.com Se poate primi ajutorul de somaj daca ti- ai dat demisia? Mentionez ca am lucrat 17 ani in aceeasi unitate (vechime totala - 24 ani si 6 luni) (vezi toată discuția)