Bună ziua, mă lovesc de o problema și am nevoie de o părere specializată :
Problema în speța este următoarea : este vorba de o lucrare de constructii, contract de achizitie publica, contractata in 2018, la care tariful la manoperă folosit este peste salariul minim din acea perioada, astfel ca, prin instrucțiunea 2 de la anap se va cere o reactualizare a tarifului la manopera, intreb ce coeficient de actualizare se va folosi, in conditiile in care in 2018 la data ofertei s-a folosit un tarif unitar la manopera peste tariful aferent salariului minim .
Eu consider ca, coeficienții de actualizare publicați de Comisia Națională de Strategie si Prognoza trebuie aplicați la tarifele la manopera ofertate, rezultând bineinteles un tarif la manopera actulizat, mai mare decat salariul minim pe economie in constructii de acum.
Tariful unitar ofertat in 2018 a fost de (13 lei pe ora in conditiile in care minumul era de 11,40 lei/ora)
Actualizarea se va aplica prin inmultirea celor 13 lei cu 1,579 aferent perioadei 2018-2019.
Mie mi se impune sa folosesc un tarif de 17,928 (fiind minimul) si nu doresc acest lucru...
Solicit niste pareri.