avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxa UPFR la un club de dans sportiv asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxa UPFR la un club de dans sportiv asociatie nonprofit

Fiind asociatie nonprofit, respectiv Club de dans sportiv, suntem obligati sa platim taxe la UPFR? Muzica folosita este adaptata de un Dj , si folosita in spatii exclusiviste, numai pentru membrii clubului.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 18:40, 10 Octombrie 2019
Muzica pe care d-voastra o utilizati a fost creata, interpretata si produsa de cineva. Alegand sa folositi CD, mp3-uri, etc. in afara de YouTube, radio sau radio online va obliga la 4 remuneratii, 3 pentru comunicare publica si alta pentru reproducere.

Legea, la fel ca peste tot in lume, a fost creata pentru ca cei care au creat, interpretat si produs muzica sa poata sa si castige de pe urma muncii lor. Astfel, sumele pe care d-voastra le achitati catre aceste organisme de gestiune colectiva, conform legii, trebuie sa mearga catre compozitorii, artistii si producatorii a caror muzica s-a difuzat in locatia d-voastra.
Din pacate, doar UCMR-ADA achita aceste remuneratii titularilor de drepturi a caror muzica s-a folosit, UPFR si CREDIDAM nu fac asta ci impart banii care ii incaseaza de la utilizatori dupa un algoritm propriu, numai catre cei in drept nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale borihu borihu Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne ... (vezi toată discuția)
Autorizatie neexclusiva de la upfr veronica ciucanu veronica ciucanu Am o cofetarie si se asculta muzica ambientala de pe stick inregistrat de noi .Am autorizatie de la UCMR-ADA.Cei de la UPFR zic ca imi trebuie si de la ei ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)