avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Incheiere executare silita
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Incheiere executare silita

Buna ziua! În data de 03.04.2019, mama mea a primit o somatie privind îndeplinirea obligațiilor prevăzute în titlul executoriu emis, respectiv plata in termen de 15 zile a sumei de 15637,87 Lei, în caz contrar acționându-se prin vânzarea la licitație a imobilului acesteia. Menționez că această suma reprezinta cheltuielile de intretinere neplatite de aceasta + penalitatile + cheltuielile de executare + onorariu executorului. Am discutat cu Asociația de proprietari - partea reclamanta si s-a ajuns la urmatoarea solutie: de a plati suma datorata reprezentand cheltuieli de intretinere si penalitati si a incheia executarea silita. Intrebarile mele sunt in acest caz: 1.Unde este necesara a fi incheiata aceasta intelegere?
2. Se poate ca executorul sa se opuna acestei incheieri?
3. De cine vor fi suportate cheltuielile de executare si onarariul executorului? In cazul in care Asociatia de Locatari ar trebui sa suporte aceste cheltuieli si nu doreste, se poate ca acestea sa fie platite de catre pârât/debitor prin plata lunara a unei sume stabilite?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:12, 9 Aprilie 2019
Debitorul care e mama dvs, trebuie să achite și cheltuielile cu executarea silită, care include și onorariul executorului.

Nu cred că asociația va renunța la cheltuielile de executare, pentru că sunt banii tuturor proprietarilor din acea asociație.

Executorul este angajatul și executantul creditorului care este asociația, deci nu se poate opune, el oricum își ia onorariul și e foarte mulțumit.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare silita Adr1ana Adr1ana Buna ziua! Am fost dat in judecata de Asociatia de Proprietari. In septembrie 2016, dupa ce am primit somatia de executare silita, am ajuns la o intelegere ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executare- cine plateste onorariul ? mariuss.i mariuss.i daca banca isi retrage cererea de executare silita de la executorul judecatoresc in urma unei intelegeri amiabile cu aceasta,cine va plati taxele de exceutare ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)