Am fost dat in judecata de Asociatia de Proprietari. In septembrie 2016, dupa ce am primit somatia de executare silita, am ajuns la o intelegere cu Asociatia de Proprietari sa platesc suma datorata in rate lunare, conform unui grafic de esalonare, intocmit de avocatul Asociatiei de Proprietari.
Nu am fost executat silit si nu s-a pus nici o interdictie pe apartament.
Am reusit sa il vand si in acelasi timp sa achit toata datoria Asciatiei de Prorpietari.
Pe somatia de executare silita primita acum 1 an este specificat ca trebuie sa achit urmatoarele Cheltuieli de executare silita:
20 lei taxa judiciara de timbru
400 onorariu avocat reprezentare juridica
200 lei avans onorariu executare
210 taxe postale si cheltuieli executare
1140 diferenta onorariu executare silita
De ce mai sunt nevoit sa platesc toate aceste sume de vreme ce eu am ajuns la intelegere cu Asociatia si nu am fost executat silit?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa cum ati spus si dvs., dupa ce ati primit somatia ati ajuns la o intelegere. Asta insemnand ca s-au facut niste cheltuieli cu dosarul dvs. Ideal era sa ajungeti la o intelegere inainte de a se introduce cererea de executare silita si nu dupa ce aceasta a fost introdusa.
Pai ok, sa zicem ca s-au facut o parte din cheltuielile mentionate mai sus. Dar de vreme ce nu s-a ajuns in faza de executare silita, ma gandesc ca unele nu au avut loc.
De exemplu:
210 taxe postale si cheltuieli executare
1140 diferenta onorariu executare silita
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea stipuleaza urmatoarele : cheltuielile ocazionate de efectuarea executării silite sunt în sarcina debitorului urmărit, în afară de cazul când creditorul a renunțat la executare, situație în care vor fi suportate de acesta, sau dacă prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi ținut să suporte cheltuielile de executare stabilite sau, după caz, efectuate după înregistrarea cererii de executare și până la data realizării obligației stabilite în titlul executoriu, chiar dacă el a făcut plata în mod voluntar. Cu toate acestea, în cazul în care debitorul, somat potrivit art. 668, a executat obligația de îndată sau în termenul acordat de lege, el nu va fi ținut să suporte decât cheltuielile pentru actele de executare efectiv îndeplinite, precum și onorariul executorului judecătoresc și, dacă este cazul, al avocatului creditorului, proporțional cu activitatea depusă de aceștia. Cat priveste sumele datorate ce urmează să fie plătite se stabilesc de către executorul judecătoresc, prin încheiere, pe baza dovezilor prezentate de partea interesată, în condițiile legii. Daca sumele sunt stabilite in mod abuziv, acestea pot fi cenzurate de instanța de executare, pe calea contestației la executare formulate de partea interesată și ținând seama de probele administrate de aceasta. Acestea sunt texte de lege, insa situatia de fapt doar dvs o cunoasteti.