avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare lege

Buna ziua!
In cazul unui salariat bugetar, la calculul indemnizatiei de concediu de odihna ce lege se aplica, codul muncii sau legea 250/1992 si cum se calculeaza aceasta? De asemenea pentru stabilirea sporurilor se aplica unele prevederi din codul muncii sau cele din legea 153/2017 cu modificari, daca ele se refera la acelasi spor si sint in contradictoriu, respectiv art. 142 alin 2 "acordarea unui spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza pentru personalul care isi desfasoara activitatea in conditiile art. 140 si art. 141" sau art. 2 alin.1 cap. II anexa II din legea 153/2017 cu modificarile ulterioare " spor de pina la 100% din salariul de baza" ? Salariatul este angajat intr-o unitate din subordinea Consiliului Judetean.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Aprilie 2019
HG 250/1992 , intrucat este norma speciala in raport cu Codul Muncii. ... norma speciala deroga de la norma generala (specialia generalibus derogant).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez într-un muzeu și aș vrea să știu exact ... Abbygail Abbygail Bună ziua! Lucrez într-un muzeu și aș vrea să știu exact cum se recuperează și plătesc de către angajator zilele de weekend și sărbători legale. ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale ionescudanmihail ionescudanmihail ca asistent personal in contractul meu de munca scrie ca trebuie sa lucrez 8 h zi 40 h saptamana.avand in vedere ca eu lucrez si in zilele care sunt sarbatori ... (vezi toată discuția)
Compensarea orelor suplimentare conf oug nr.117/2021 Cristinabv Cristinabv Intervalul de timp de compensare a orelor suplimentare pentru bugetari este modificata de aparitia OUG nr.117/04.10.2021 tinand seama de faptul ca Legea ... (vezi toată discuția)