avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Cetelem
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Cetelem

Fratele meu a luat in rate (Cetelem) de pe Emag acum vreo 3 ani un telefon. Totul a decurs perfect, creditul a fost platit. Odata cu acel credit insa a primit si un card de cumparaturi pe care nu l-a folosit pana anul trecut in vara, cand nu stiu ce naiba l-a apucat, l-a activat si a scos 2000 de lei de pe el.
Atunci au inceput si problemele, a platit doua luni ratele (august, septembrie), apoi s-a mutat de acasa in alt oras si nu a mai platit nimic (deci 6 luni in care nu a achitat nici un leu). De atunci vin acasa non stop plicuri cu "executare silita" si tot felul de alte chestii. Zilele acestea a fost acasa si mi-a povestit asta, pana acum nu a vrut sa spuna nimic desi tot timpul l-am intrebat de plicurile ce veneau acasa. Tot acum mi-a aratat sutele de mesaje de la Cetelem pe care le are, si era destul de suparat spunandu-mi ca trebuie sa restituie 6700 de lei dupa toate dobanzile si penalizarile impuse.
Evident ca nu are de unde sa restituie banii acestia.
Ce ma intereseaza sa aflu insa, este ce poate sa pateasca legal si real pentru aceasta datorie.
In momentul de fata nu are serviciu, iar singurul bun pe numele lui este masina.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:44, 10 Aprilie 2019
Va plati cat datoreaza si legal si real, i se va pune poprire pe salariu pana achita tot ce datoreaza. Problema e ca in continuare penalitatile curg. Risca sa ramana si fara masina.
Ar trebui sa achite cat de mult poate in fiecare luna s ascape cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie emag suzana2016 suzana2016 Buna ziua, In urma cu 2 ani si jumatate am achizitionat un produs in rate de la EMag (SC Dante International SRL) prin Cetelem + o garantie extinsa de 1 ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem sneferu sneferu Buna ziua, In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%. Odata cu acest credit am primit si un card ... (vezi toată discuția)
Notificare scadenta anticipata falqtzyk falqtzyk Am facut un credit in valoare de 15000 lei la TBI (nu recomand) in luna februarie a acestui an. Am platit ratele pana in iulie, dar din pacate, am avut niste ... (vezi toată discuția)