avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract mostenire

Buna ziua. Vreau sa cumpar un teren. Proprietarul are act de mostenitor de la bunica sa. Pe co tract este trrecut tată.l sau, matusa sa si fratele sau care au renuntat la mostenire. Certificatul de mostenitor e incheiat la notariat de stat din anul 1988. Are drept de mostenitor el ca nepot? Sau e gresit acel act?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:48, 10 Aprilie 2019
Are. De ce sa fie gresit?
Verficati certificatul de mostenitor.

Solicitati un extras de carte funciara , de informare, de la OCPI.

Certificatul de mostenitor este actul eliberat in procedura dezbaterii succesorale, procedura necontencioasa, care atesta urmatoarele aspecte :

-calitatea de mostenitor, bunurile din masa partajabila, cotele-parti din dreptul de proprietate.

Succesori sunt cei care au acceptat succesiunea, in termenul de optiune succesorala.

Notarul va face acele minime verificari, sunt obligatorii la CF, cere extras fara de care nu se poate vinde... daca doriti mai mult, daca or mai fi alti mostenitori nechemati, nu stim... de regula asta trebuia sa fie verificat de notarul care a dezbatut mostenirea.
Nu ne putem da cu parerea pe un act pe care nu-l vedem. El e presupus a fi legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)