Salut cu respect toți cititorii.
Aș avea o nelămurire privind drepturile unuia dintre soți față de bunurile imobile moștenite de celălalt soț după moartea părinților acestuia din urmă.
Mai concret, după moartea ambilor părinți ai unuia dintre soți, la dezbaterea moștenirii între copiii defuncților(6 frați), se stabilește prin învoială bunurile imobile care revin fiecăruia dintre frați.
În baza acestei invoieli și a documentelor de proprietate se merge la notar în vederea întocmirii certificatului de moștenitor.
Întrebarea este ce drepturi are soțul/soția unuia dintre moștenitori asupra bunurilor moștenite de celălalt sot de la părinții săi.
În acest caz se aplică regula bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, acestea intrând automat în proprietatea comună în devălmășie, sau moștenitorii(copiii defuncților), devin unici proprietari?
Astfel, după emiterea certificatului de moștenitor bunurile moștenite de unul dintre soți vor fi înscrise în cartea funciară ca fiind proprietatea ambilor soți sau doar a moștenitorului legal?
În acest context soțul/soția moștenitorului legal are de semnat vreun act la notar, cu ocazia dezbaterii succesiunii?
În speranța că m-am făcut înțeles aștept opiniile dumneavoastră.
Succesiune
c_dobrescu
Doresc sa stiu daca dupa decesul sotului, care sunt cotele pentru sotia supravietuitoare si pentru doi copii? Mai este in viguare legea 319, unde se ... (vezi toată discuția)